Parzival en de Graal

Taal
Dutch
Type
Hardback
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 34,99

Met een voorwoord van Marcel Messing

De avonturen van Parzival worden door kunstenares en schrijfster Marianne van den Dungen uitgewerkt in vijfendertig prachtige tekeningen. Als uitgangspunt zijn scenes gekozen uit de middeleeuwse ‘Parzival’ van Wolfram von Eschenbach, waarbij zij haar tekeningen heeft aangevuld met teksten die in verkorte versie het verhaal van de zoektocht naar de graal vertellen. Deze teksten gaan in op een schat aan symbolen die in het boek zijn verwerkt en die verwijzen naar een diepere laag.

De obstakels die Parzival tijdens zijn omzwervingen tegenkomt zijn van alle tijden en zijn reacties zijn daarom voor iedereen herkenbaar. Naarmate het verhaal zich ontvouwt groeit Parzivals bewustzijn. Zijn zoektocht naar de graal is dan ook tegelijk het verhaal van iedereen die het pad van bewustwording gaat.

Hoewel tijden en omstandigheden nu anders zijn dan in de middeleeuwen, zijn de innerlijke ervaringen van mensen niet wezenlijk veranderd. De teksten leggen een verbinding naar de huidige tijd en zorgen ervoor dat iedereen zich zal herkennen in alle facetten van dit ten diepste tijdloze verhaal. Een verhaal dat stap voor stap laat zien dat er een pad bestaat dat ons werkelijk kan bevrijden waardoor de graal ook nu, voor iedere serieuze zoeker die de juiste innerlijke vragen stelt, bereikbaar is.

“In dit boek is een troubadour van het hart aan het woord. Een ziel, die ‘de ziekte van onwetendheid’ (Boeddha) leerde doorschouwen en innerlijke wijsheid ontdekte. Haar tekenpotloden werden subtiele vingers van de ziel, die op een poëtische wijze de queeste, háár queeste, naar de graal wisten uit te beelden.”
Marcel Messing

Meer informatie
SubtitleHet pad van de ziel
ISBN9789464610529
TypeHardback
TaalDutch
Pagina's200