De verborgen verschrikkingen van de psychiatrie

Taal
Dutch
Type
Hardback
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 34,50
Wat is de wetenschappelijke basis en het potentiële gevaar van psychiatrische diagnoses and behandelingen? Krijg tips voor ADHD (en onderwijs!) alsook voor psychische problematiek in het algemeen.

DE VERBORGEN VERSCHRIKKINGEN VAN DE PSYCHIATRIE behandelt een aantal belangrijke en schokkende zaken in de psychiatrie die zelden aan het licht komen of helemaal onbekend zijn. Iedereen die betrokken is bij de geestelijke gezondheidszorg – met name zorgverleners zoals artsen, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en ook de psychiaters zelf – zou zich bewust moeten zijn van deze zaken. En vanwege de verstrekkende gevolgen zouden ook volksvertegenwoordigers, wetgevers, rechters, forensische artsen, advocaten, leden van politiekorpsen en werkgevers op de hoogte moeten zijn van deze gegevens. Met een hoofdstuk gewijd aan de huidige onderwijscrisis en de toenemende graad van analfabetisme, is dit boek onmisbaar voor orthopedagogen, leraren en ouders.

Hoewel DE VERBORGEN VERSCHRIKKINGEN VAN DE PSYCHIATRIE zich richt op ADHD en laat zien hoe willekeurige diagnoses worden gebruikt om het gedrag van kinderen te medicaliseren, gaat dit werk veel verder dan ADHD. Sterker nog, het heeft betrekking op ALLE geestelijke gezondheidsproblemen. Immers, het algemene patroon van medicaliseren, diagnosticeren en aan de medicijnen brengen of anderszins behandelen lijkt erg op de benadering van ADHD.

De goed gedocumenteerde en soms gruwelijke gegevens die in dit boek worden gepresenteerd werpen een nieuw licht op de geneeskunde en de psychiatrie, hun alliantie met de farmaceutische industrie en de wetenschappelijke onderbouwing van psychiatrische diagnoses en de potentieel zeer gevaarlijke psychiatrische behandelingen.

Deze feiten laten zien dat de verborgen verschrikkingen van de psychiatrie OOK U kunnen treffen, beroepsmatig of privé, en misschien wel eerder dan u denkt.
Meer informatie
SubtitleOuders en leerkrachten misleid
ISBN9789082177206
AuteurC.F. van der Horst
TypeHardback
TaalDutch