De tijger ontwaakt

Taal
Dutch
Type
Paperback
Uitgever
Altamira - Becht
5+ Items Op voorraad
Levertijd 1-2 dagen
€ 24,99
'De tijger ontwaakt' van Peter A. Levine is hét naslagwerk voor traumabehandeling. Dit boek bespreekt Somatic Experiencing (SE), een methode voor traumaverwerking waar Levine de grondlegger van is

'De tijger ontwaakt' van Peter Levine is al jarenlang hét naslagwerk voor traumabehandeling.

Vluchten, vechten of bevriezen: dat zijn de keuzes die prooidieren hebben als ze geconfronteerd worden met direct levensgevaar. Peter Levine, expert op het gebied van traumaverwerking, zegt dat die drie keuzes ook typisch zijn voor mensen met een trauma. Maar waar het prooidieren lukt om de lichamelijke spanning van een levensbedreigend moment weer heel snel af te leggen en hun leven te hervatten, slagen wij daar niet in. De spanning bijt zich vast in ons lichaam en uit zich in slapeloosheid, angst, stoornissen, prikkelbaarheid of woede-uitbarstingen. Dat kan vervolgens leiden tot een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Aan de hand van zijn baanbrekende methode Somatic Experiencing (SE) bewijst Levine in 'De tijger ontwaakt' dat traumaverschijnselen eerder biologisch dan psychologisch zijn, en dat we traumaverschijnselen daarom beter op een lichaamsgerichte manier kunnen bestrijden: door iemand de oorzaak van zijn trauma opnieuw te laten beleven en het lichaam in staat te stellen om de geblokkeerde overlevingsenergie los te laten.

Peter Levine is medicus en psycholoog en grondlegger van Somatic Experiencing (SE). Hij is expert op het gebied van traumaverwerking en heeft al meerdere succesvolle boeken geschreven, waaronder 'Het weerbare kind' en 'De stem van je lichaam'.

Meer informatie
Subtitletraumabehandeling met lichaamsgerichte therapie
ISBN9789401305761
Auteur-- Please Select --
TypePaperback
TaalDutch
Pagina's268
UitgeverAltamira - Becht