No Fat No Future

Meer afbeeldingen

  • No Fat No Future
No Fat No Future

Lichaamsvet, gewicht en voeding van verschillende kanten bekeken

€ 24,95

OF
Beschrijving

Details

In dit boek zetten we alles omtrent lichaamsvet, overgewicht, obesitas, ondergewicht, voeding, suikers en vetten op een rijtje, zonder blind achter het adagio van “dik is slecht” en “je moet op dieet” aan te lopen.

Lichaamsvet is een actief lichaamsorgaan dat betrokken is bij veel processen en  dat belangrijk is voor de menselijke gezondheid.

Vet is één van de basiscomponenten van de structuur van het lichaam. De andere elementen zijn spieren, water, botten en organen. Vet is één van de belangrijkste elementen in het lichaam voor overleving.

We hebben vet o.a. nodig voor:

·      Warmte en isolatie
·      Voor protectie als een kussen
·      Energie
·      Denken

Voeding speelt een uitermate belangrijke rol in de hoeveelheid lichaamsvet, echter alleen vanuit voedingsoogpunt kan de  toename van mensen met overgewicht/obesitas niet verklaard worden.

Een bepaalde hoeveelheid lichaamsvet is essentieel voor voortplanting , terwijl teveel lichaamsvet een grotere kans op onvruchtbaarheid geeft.

In deze zin licht de essentie van de hoeveelheid lichaamsvet opgesloten. Aan de ene kant is meer dan genoeg lichaamsvet nodig om het lichaam goed te laten functioneren, aan de andere kant kan een teveel het lichaam sterk ontregelen.                                                                                                                                      Daarnaast zijn er duidelijke verschillen tussen man en vrouw. De vrouw heeft een grotere hoeveelheid lichaamsvet nodig dan de man, aangezien zij de baby moet dragen en voeden.  Ook is er een duidelijk verschil tussen jong en oud, oudere mensen kunnen meer profiteren van een grotere hoeveelheid lichaamsvet, waarschijnlijk doordat klachten, ziektes, ontstekingen en aandoeningen veel energie vergen.

·      Overleven is genoeg koolhydraten voor opslag (lichaamsvet) voor wanneer er niets is.
·      Overleven was nooit over het eten van vet, maar altijd over het maken van (lichaams)vet en dat doe je met koolhydraten.
·      Koolhydraten lopen niet rond maar groeien in de grond.
·      Het automatisme bij artsen en diëtisten dat verzadigd vet en cholesterol per definitie slecht zijn is een barrière voor hen om tot goede individuele aanbevelingen te komen.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN 9789081604666
CB Status Nee
EAN Nee
Language Dutch
Author Nee
Pagina's 119
Publication Date Nee
Paperback
Geprint in Nee
Publisher Nee
Book Author(s) Leo van der Zijde
Harmonized System Code Nee
Beoordelen