Ontembare Vrouw

Ontembare Vrouw

Meer afbeeldingen

  • Ontembare Vrouw
Ontembare Vrouw

als archetype in mythen en verhalen

€ 25,99

In november 1994 verscheen de eerste druk van De ontembare vrouw van de Amerikaanse Jungiaanse psychologe Clarissa Pinkola Estés. Deze internationale bestseller nu in een eenmalige gebonden editie voor nog geen twintig euro!
Miljoenen vrouwen over de hele wereld verslonden het en gaven het aan
OF
Beschrijving

Details

In november 1994 verscheen de eerste druk van De ontembare vrouw van de Amerikaanse Jungiaanse psychologe Clarissa Pinkola Ests. Deze internationale bestseller nu in een eenmalige gebonden editie voor nog geen twintig euro!
Miljoenen vrouwen over de hele wereld verslonden het en gaven het aan elkaar door.

Wat is het geheim van dit succes? Veel lezeressen beschouwen De ontembare vrouw als hun lijfboek. Ze delen hun ervaringen in praatgroepen, tijdens lezingen en workshops. Het boek gaat van hand tot hand.
Een boekhandelaarster: Ik schat dat de meeste lezeressen 35-40 jaar oud zijn. Vrouwen die op een keerpunt staan en zich afvragen wat ze met hun leven moeten aanvangen.
Pauline Sinnema oordeelde in haar recensie in Het Parool: Pinkola steekt je een hart onder de riem en geeft je tegelijkertijd een flinke schop onder de kont: je kunt treuren om een verspild leven of er alsnog iets van maken te laat is het nooit. Het is een boodschap waar ook menige man iets aan kan hebben.
De Standaard der letteren verklaarde het succes als volgt: Bekende sprookjes als Het lelijke eendje, Blauwbaard, De rode schoentjes krijgen bij Ests een nieuwe verrassende inhoud. In navolging van Jung ziet ze de sprookjes, mythen en verhalen niet zozeer als een spiegel van de samenleving, maar ze leest ze als drama van de ziel, waarbij de verschillende sprookjespersonages staan voor positieve en negatieve aspecten van de eigen psyche.
Extra informatie

Extra informatie

ISBN 9789401303859
CB Status Nee
EAN Nee
Language Dutch
Author Estes
Pagina's 552
Publication Date Nee
Paperback
Geprint in Nee
Publisher Altamira - Becht
Book Author(s) Nee
Harmonized System Code N/B
Beoordelen
Book Authors