De geheime Leer

Meer afbeeldingen

  • De geheime Leer
De geheime Leer

De synthese van wetenschap, religie en filosofie

€ 55,00

Meer dan een eeuw is verstreken sinds in 1888 het eerste exemplaar van The Secret Doctrine van de pers kwam. Nog steeds, na vele herdrukken en vertalingen, is dit boek de meest uitgebreide bron van informatie over de esoterische wijsheid en geeft het een indrukwekkend overzicht van de eeuwige begins
OF
Beschrijving

Details

Al ruim 100 jaar is dit boek de meest uitgebreide bron van informatie over esoterische wijsheid.
In deel 1 wordt het ontstaan van het zonnestelsel besproken waarbij wordt toegelicht dat deze niet op toeval berust maar op evolutie vanuit meer etherische gebieden die in cyclussen verloopt. De oeroude gedachte wordt naar voren gebracht dat werelden verschijnen, verdwijnen en zich weer opnieuw belichamen in de grenzeloze ruimte.
In deel 2 wordt het ontstaan van de mens besproken. Er wordt aangegeven dat de mens niet door middel van een willekeurige stoffelijke evolutie is ontstaan maar door evolutie van binnenuit, vanuit zijn hogere spirituele delen, en daarbij "afstamt' van de goden.
In beide delen worden wetenschappelijke theorieën belicht en vergeleken met de opvattingen van de oude wijsheid. De oeroude symboliek van de wereldreligies en van mythen wordt verklaard, en er wordt aangetoond dat die uit één gemeenschappelijke bron voortkomen.
Deze geheel herziene vertaling bevat ruim 3000 bronverwijzingen die zorgvuldig zijn nagezocht en een diepere studie mogelijk maken.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN 9789491433238
CB Status Nee
EAN Nee
Language Dutch
Author H.P. Blavatsky
Pagina's 425
Publication Date Nee
Hardback
Geprint in Nee
Publisher Nee
Book Author(s) H.P. Blavatsky
Harmonized System Code Nee
Beoordelen