TherapieWijzer Gluten & koemelk

Meer afbeeldingen

  • TherapieWijzer Gluten & koemelk
TherapieWijzer Gluten & koemelk

De link met gezondheidsklachten

€ 20,00

OF
Beschrijving

Details

Gluten, een eiwit dat in de meeste granen voorkomt, kan bij heel wat mensen klachten veroorzaken omdat ze er intolerant voor zijn. De meest extreme vorm van glutenintolerantie is coeliakie, de enige vorm die erkend wordt als ‘ziekte’.

Glutenintolerantie in al haar vormen - van milde gevoeligheid tot ernstige coeliakie - heeft verstrekkende gevolgen voor de gezondheid: maagdarmklachten, darmziekten, terugkerende infecties, psychische ziektebeelden, neurologische aandoeningen, auto-immuunziekten, onvruchtbaarheid, miskramen, genetische aandoeningen, osteoporose, schildklierproblemen, groeiachterstand, spier- en gewrichtsaandoeningen, huidziekten, enz. De link met gluten wordt meestal niet gelegd. De diagnose wordt vaak gemist, omdat de testen niet accuraat zijn.

Koemelk heeft gelijkaardige effecten op onze gezondheid. Intolerantie of allergie voor koemelk komt veel meer voor dan men denkt en wordt net als glutenintolerantie vaak gemist met de standaard diagnostische testen. Gluten- en koemelkintolerantie gaan meestal hand in hand.

Voor de meeste mensen is een gluten- en koemelk vrij dieet een openbaring. Niet alleen vage klachten en kwaaltjes verdwijnen, maar ook ernstige ziektebeelden verbeteren sterk of worden zelfs helemaal genezen. Gluten en koemelk schrappen uit je voeding is één van de beste dingen die je kan doen voor je gezondheid.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN 9789081906111
CB Status Nee
EAN Nee
Language Dutch
Author Nee
Pagina's 125
Publication Date Nee
Paperback
Geprint in Nee
Publisher Nee
Book Author(s) Nee
Harmonized System Code Nee
Beoordelen