Het bittere conflict

Het bittere conflict

Meer afbeeldingen

  • Het bittere conflict
Het bittere conflict

over schepping en evolutie in het jaar van Darwin en Calvijn

€ 19,95

Hoe sterk staat de evolutietheorie? Zo sterk als een huis, zeggen de voorstanders. Maar dat valt tegen als je de bewijsvoering onderzoekt. De evolutietheorie bevat tal van lacunes, onbeantwoorde vragen en tegenstrijdigheden. Er is geen reden om de evolutieleer als wetenschappelijke standaard te acce
OF
Beschrijving

Details

Hoe sterk staat de evolutietheorie? Zo sterk als een huis, zeggen de voorstanders. Maar dat valt tegen als je de bewijsvoering onderzoekt. De evolutietheorie bevat tal van lacunes, onbeantwoorde vragen en tegenstrijdigheden. Er is geen reden om de evolutieleer als wetenschappelijke standaard te accepteren. De theorie is een hypothese die om geloof vraagt van zijn achterban.

In dat opzicht verschilt de evolutietheorie niet van de christelijke scheppingsleer. Hier ligt de kern van het conflict tussen beide opvattingen. Het gaat niet om bewezen wetenschap versus onbewezen geloofsopvatting, maar om een worsteling tussen seculier en christelijk wereldbeeld. De strijd der geesten maakt het conflict zo bitter. Is de mens geschapen door God of het product van bizar toeval? Wat zijn de consequenties van het een of het ander voor onze politiek, ethiek en pedagogiek?

De auteur is historicus en promoveerde in 1983 op Constantijn Huygens. Een christelijk-humanistisch bourgeois-gentilhomme in dienst van het Oranjehuis.
Extra informatie

Extra informatie

ISBN 9789059118553
CB Status Nee
EAN Nee
Language Dutch
Author H.A. Hofman
Pagina's 204
Publication Date Nee
Paperback
Geprint in Nee
Publisher Aspekt B.V. UItgeverij
Book Author(s) Nee
Harmonized System Code N/B
Beoordelen
Book Authors