De diagonaal van de rozenstruik

Meer afbeeldingen

  • De diagonaal van de rozenstruik
De diagonaal van de rozenstruik
€ 17,95

OF
Beschrijving

Details

Dit bijzondere persoonlijke verhaal over de jeugd van een joodse man die als onderduikertje van amper vier, in 1943 ineens twee paar ouders kreeg. Een relaas over angst, mooie momenten en de twee soorten liefde die hij sindsdien ervoer: bedrukt, want met verdriet en schuldgevoel beladen van zijn 'bloedmoeder' en de daarmee ontrasterende, opluchtend aanvoelende liefde van zijn kinderloze 'oorlogsmoeder. En de verscheurde loyaliteit die dat opriep.


Het is het verhaal van rabbijn Micha Konig, nu woonachtig in Frankrijk; een beschrijving van de roots van oudoom (van moederskant), de Roemeense jood en zakenman Marco Cohn en zijn Rotterdamse vrouw Betsie. Hoe die Mares arme nichtje Braandel adopteerden en meenamen naar Nederland. Braandel, die met rabbijn en filosoof Lemele Konig trouwde en twee zoons kreeg: Micha en Amiel.

Dit werk is bovenal de weerslag van kleine Micha's belevenissen en gevoelens tijdens zijn onderduiktijd. Zijn onderduikouders Cornelia 'Tante Cor' Kloppenburg en Leendert 'Ome Leen' Mostard zijn in 2013 door het lsraelische Holocaustgedenkinstituut Yad Vashem bijgeschreven als Rechtvaardigen onder de Volkeren, samen met vele andere niet-joden die joden tijdens de Tweede Wereldoorlog te hulp zijn geschoten. Een eerbetoon aan hen, zo heeft Micha zijn relaas vooral bedoeld. Met tot gevolg ook een indrukwekkende kijk in de ziel van een oorlogsoverlevende.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN 9789078070672
CB Status Nee
EAN Nee
Language Dutch
Author Nee
Pagina's 96
Publication Date Nee
Paperback
Geprint in Nee
Publisher Nee
Book Author(s) Micha Köning
Harmonized System Code N/B
Beoordelen
Book Authors