Gebroken wilskracht

Meer afbeeldingen

  • Gebroken wilskracht
Gebroken wilskracht

de ziekte die depressie heet en hoe je ervan geneest

€ 16,99

OF
Beschrijving

Details

Een depressie: het is psychische volksziekte nummer één. Een aandoening die ook wel schuilgaat achter benamingen als overspannenheid, burn-out en surménage of zoals vroeger werd gezegd: een zenuwinzinking. Mensen die onder een depressie lijden zijn vaak jarenlang uitgeschakeld, vooral omdat een effectieve behandeling achterwege blijft.
Aan de patiënt is, zo op het eerste oog, weinig verkeerds te ontdekken en hij wordt daarom door de buitenwacht met wantrouwen aanschouwd. Maar het depressieve lijden is ernstig vooral omdat er sprake is van wilsverlamming: de patiënt kan helemaal niets uitrichten omdat de hersenen zijn vermogen tot handelen hebben geblokkeerd. 

Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: 'De magie van het nietsdoen', 'Dictatuur van het geluk' en 'Beter van wel', en samen met Jaap Hollander 'Succes is ook niet alles' en 'Provocatief coachen'. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN 9789463190497
CB Status Nee
EAN Nee
Language Dutch
Author Nee
Pagina's Nee
Publication Date Nee
Hardback
Geprint in Nee
Publisher Nee
Book Author(s) Jeffrey Wijnberg
Harmonized System Code N/B
Beoordelen
Book Authors